Ohje repäisty jälleen kotitalouden Hyvää Pataa - kirjasta. Piirasta tuli hyvää ja mielestäni kauniin näköistä. Meillä ei ollut kirsikkatomaatteja, joten paloittelin yhden ison tomaatin. Ei ehkä niin kaunista kuin niistä kirsikkatomaateista olisi tullut, mutta maku kuitenkin sama. Kunnon rautapommipiirakka!


Pohja:

100 g margariinia tai voita

½ dl perunasosejauhetta

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ dl vettä


Täyte:

½ - 1 sipulia

nokare margariinia

100 g fetajuustoa

200 g pakastepinaattia

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää


Koristeeksi:

4 pientä halkaistua tomaattia


1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Sekoita leivinjauhe ja perunasosejauhe vehnäjauhoihin kulhossa. Lisää rasva ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuan pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se rasvassa paistinpannulla.

4. Hienonna fetajuusto haarukalla tasaiseksi lautasen päällä. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen vesi pois.

5. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat tasaiseksi. Lisää fetajuusto, pinaatti, valkopippuri ja muskottipähkinä. Sekoita täyte tasaiseksi.

5. Levitä taikinapohjalle kuullotettu sipulisilppu ja kaada täyteseos päälle. Asettele tomaatin puolikkaat täytteen pinnalle. Paista piirasta uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.