Löysin erittäin hyvältä kuulostavan ohjeen blogista Nokke kokkaa. Ja sitä piti siis päästä kokeilemaan käytännössä, kiitos Noora tästä mahtavasta ohjeesta! Leivästä tuli pehmeää, maukasta ja siihen tuli hyvä kuori. Itse tein vielä niin että laitoin uunin kuumenemaan 250 asteeseen ja kun se oli valmis, heitin leivät sinne ja laskin lämmön 200 ja siellä sitten annoin olla. Lisäsin myös tuohon Nooran ohjeeseen porkkanaa ja hiivaleipäjauhojen kaverina käytin myös sämpyläjauhoja. Tällä ohjeella saa siis aikaan kaksi herkullista leipää. Niin ja käytin itse myös kuivahiivaa tuorehiivan sijasta


2 dl neljän viljan hiutaleita

4 dl vettä

3 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 ½ tl suolaa

3 rkl sokeria

4 rkl öljyä

3 pientä/keskikokoista porkkanaa raasteena

hiivaleipäjauhoja ja/tai sämpyläjauhoja

Keitä hiutaleet ja vesi puuroksi. Sekoita kulhossa maito puuroon. Mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja alusta seos taikinaan. Lisää porkkanaraaste, tarvittava määrä jauhoja ja loppuvaiheessa myös öljy. Anna taikinan kohota, leivo leivät leiviksi ja kohota vielä ennen kuin paistat 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.