Mietin jonkin aikaa, että tekisikö sämpylöitä vai vuokaleipiä.. No aloitin sitten tekemään taikinaa sillä mielellä, että vuokaleivät tästä tulee. Mut sitte teinki sämpylöitä ku halusin koristella pellavansiemenillä ne. Taikina on omasta päästä ja jätin sen melkoisen pehmeäksi kohoamaan. Sämpylöistä tuli maukkaita ja pehmeitä. Nami.

5 dl vettä

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 - 3 porkkanaa raasteena

1 pss kuivahiivaa

2 dl sämpyläjauhoja

2 dl ruisjauhoja

2 dl 4-viljanhiutaleita

hiivaleipävehnäjauhoja

½ dl öljyä

pellavansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita veden joukkoon suola ja siirappi sekä keskenään sekoitetut sämpyläjauhot, ruisjauhot, neljänviljanhiutaleet ja kuivahiiva. Lisää porkkanaraaste ja alusta hiivaleipävehnäjauhoilla taikina sopivaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy.

Kohota taikinaa noin puolituntia ja leivo siitä sämpylöitä. Kohota sämpylät. Voitele sämpylät (esim. veden ja siirapin sekoituksella) ja ripottele pinnalle halutessassi pellavansiemeniä.

Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.