Tälläsiä innostuin eilen väsäämään. Toinen kerta elämässä ku näitä tein. Ja sihen nähden onnistui mun mielestä kyllä hyvin. Ohje on Hyvää Pataa - kotitalouden kirjasta suoraan ja jaan sen nyt tässä kuvien kanssa. Tästä ohjeesta tulee 16 piirakkaa.

Täyte

3 dl vettä

2 dl puuroriisiä

7 dl maitoa

3/4 tl suolaa


Kuori

1 dl kylmää vettä

½ tl suolaa

1½ dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä


Kostutus

3/4 dl maitoa

25 g margariinia tai voita


1. Sekoita riisi kiehuvaan veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta vähäisellä lämmöllä kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

2. Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja öljy. Notkista taikina tsaiseksi käsin vaivaten leipomisalustalla.

3. Tee taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palaset palloiksi, litistä kakkaroiksi ja peitä muovilla. Kaaviloi kakkaroista pyöreitä piirakankuoria, halkaisija noin 17 cm. Ripottele ruisjauhoja kuorille ja pinoa ne päällekkäin.

4. Valmista piirakat yksi kerrallaan. Poista jauho kuoren päältä ja levitä kuorelle täytettä. Nosta reunat keskelle ja rypytä etusormilla, jolloin piirakka saa muotonsa.

5. Pane piirakat pellille vieri viereen ja paista 300 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Piirakat ovat valmiit, kun niissä on vähän väriä.

6. Voitele piirakat kuumalla maito-rasvaseoksella ja pane päälekkäin kulhoon pehmenemään. Peitä leivinliinalla.