Wieninleikettä, perunasosetta, salaattia ja jälkkäriksi hedelmävaahtoa. Kyllä maistui :---)


Wieninleike

4 viipaletta mureaa naudan tai porsaan sisäpaistia tai ulkofileetä

Leivitys

½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

ripaus valkopippuria

1 kananmuna

1 dl korppujauhetta

Paistamiseen

öljyä ja margariinia

Koristeluun

4 sitruunaviipaletta

(4 anjovisfileetä)

(1 rkl kapriksia)

1. Nuihi lihaviipaleet ohuksi pitkulaisiksi leikkeiksi ja kääntele jauhoissa, joihin on sekoitettu suola ja pippuri.

2. Riko lautaselle muna ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhe.

3. Kasta leikkeet munaan, kääntele korppujauheessa ja anna vähän kuivahtaa. Kuumenna suuressa pannussa öljyä ja margariinia. Paista leikkeitä keskilämmöllä molemmin puolin 4-5 minuuttia. Kääntele vain pari kertaa, ettei leivitys irtoa.

4. Nosta valmiit leikkeet vadille ja koristele sitruunaviipaleilla, (joiden keskelle on kierretty anjovisfilee rullalle. Ripottele pinnalle lopuksi kapriksia.)

5. Tarjoa lisänä perunasosetta, keitettyjä kasviksia ja salaattia.

 

Salaatissa oli jäävuorisalaattia, tomaattia, mandariinia, persikkaa, sitruunamehua ja sitruunapippuria.


Hedelmävaahto

2 säilykepersikan puolikasta

banaani

2 dl kuohukermaa

2 valkuaista

½ dl sokeria

Soseuta persikat ja banaanit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon ja jatka vielä vatkaamista. Sekoita varovasti kermaan valkuaisvaahto ja hedelmät. Jaa vaahto neljään pieneen (itse laitoin kolmeen suurempaan) jälkiruokamaljaan ja jäähdytä kylmässä ainakin tunnin verran. Halutessasi koristele esim. nonpparelleilla.