Mmmm, vie kyllä kielen mennessään. Oikeastaan ensimmäinen tälläne hyydytettävä kakku varmaan mitä ikinä teen, mutta ei varmasti viimeinen, sen verran hyvää ja kuitenkin helppotekoistakin oli. Tähän bongasin ohjeen Hyvää Pataa - kirjasta:
Pohja
150g digestivekeksejä
50 g sulatettua margariinia
Täyte
175 g tuorejuustoa
1 kananmuna
vajaa 1 dl sokeria
100 g valkoista suklaata
1 tl vanilliinisokeria
5 liivatelehteä
½ dl vaaleaa mehua (itellä oli jotain pirkan omenamehutiivistettä...)
2 dl kuohukermaa
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos tasaisesti vuokaan.
Pane liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5 minuutksi. Puserra niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa reilun minuutin verran.
Erota kananmunasta keltuainen ja valkuainen niin, ettei valkuaisen joukkoon tule yhtään keltuaista.
Sekoita tuorejuusto, keltuainen, liivateseos, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja sulatettu valkosuklaa kulhossa tasaiseksi.
Vatkaa kerma ja loput sokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuainen puhtaassa kulhossa kuivalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Lisää juustoseokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään tunniksi pakastimeen tai anna hyytyä jääkaapissa seuravaan päivään.
---
se on nyt sitte kesä. ♥ ihanaa !
Kommentit