Eilen tekaisin tälläisiä herkkuja. Alkuperäinen ohje on täältä, muokkasin sitä vaan hieman. Näiden kanssa syötiin vaniljakastiketta, jonka ohje on Hyvää Pataa - kirjasta. Kirjoitan sen pannareiden ohjeen jälkeen.

Amerikkalaiset mustikkapannukakut n. 17 kpl

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta
pari ripausta suolaa
3 dl maitoa (käytin soija"maitoa")
2 kanamunaa
3 rkl sokeria + 1 rkl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia
2dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon sokerit ja siirrä kulho syrjään. Riko kanamuna mittakannuun, lisää maito ja vatkaa sekaisin. Kaada maitoseos jauhojen päälle sekoita voimakkaasti puukauhalla.
(Saat kuohkeamman lopputuloksen kun annan taikinan seistä n. puoli tuntia tässä vaiheessa)
Lisää taikinaan mustikat ja sekoita varovasti käännellen, jotteivat mustikat survoutuisi rikki. Laita margariinia lettupannun jokaiseen koloon. Kun rasva vaahtoaa kaada sopiva määrä taikina pannulle ja anna paistui molemmin puolin n. 2min.

 

Vaniljakastike

2 dl maitoa

1 kananmuna

2 rkl sokeria

2 tl perunajauhoja

1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa maito, muna, sokeri ja perunajauhot kattilassa sekaisin niin, että munan rakenne rikkoutuu. Kuumenna seosta puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Varo ettei se kiehu ja juoksetu. Lisää vanilliinisokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.