Vaikka itse sanonkin > tosi hyvää! :) Jopa vanhemmat, jotka ovat sanoneet etteivät pidä marengista, söivät tätä mielellään.

Pohja

125 g margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

Marenki

2 valkuaista

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

mantelilastuja

Täyte

3 dl kermavaahtoa

2 rkl sokeria

vaniljasokeria

viinirypäleitä

kiiviä

omena

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina levyksi (25x30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa sokerit. Levitä puolitetun pohjan päälle kermavaahto ja ripottele päälle kiivinpalasia, puolitettuja viinirypäleitä ja omenakuutioita. Nosta toinen levy kanneksi.