Hehee, tein seitsemän ja puolen desin sämpylätaikinan ja koko taikinasta kuusi tavallista sämpylää, niin mikä kokeilunhaluinen olen? Lopputaikinasta muotoilin solmusämpylöitä ja tuollaisia uuden mallisia sämpylöitä (kuvan oikeassa reunassa). Noiden uuden mallisten sämpylöiden ohjeen löysin täältä. Niin ja tekaisinpa osasta sämpylästä vielä jotain ihme rullia (kaulin taikinan levyksi, levitin siihen ruohosipulituorejuustopaketin jämät ja sinihomejuustoa, kääräisin rullalle, leikkasin sämpylän kokoiset palat ja laitoin pellille. Päälle höyläsin vielä tavalliset juustonsiivut. Nämä rullasämpylät kuvassa siis vasemmalla.  Tajusin vasta äsken tätä ohjetta kirjoittaessani, että öljyä laitoin vaan puol desiä, ihan kuin puolen litran taikinaankin. Mutta kyllä nää silti ihan hyviä ainaki oli, mutta laittakaa ihmeessä 0,75 dl öljyä, tulis varmaan vähän 'pehmeemmän näkösiä'.

Taikinasta löytyy

7,5 dl vettä

3 tl suolaa

n. 2 rkl sokeria

2 porkkanaa raasteena

1½ pss kuivahiivaa

1½ dl tattarijauhoja

2 dl kaurahiutaleita

sämpyläjauhoja

½ dl öljyä

Voiteluun: maitoa

Noin 42-asteiseen veteen sekoitetaan suola, sokeri ja porkkanaraaste. Kuivahiiva, tattarijauhot ja kaurahiutaleet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan. Alustetaan valmiiksi öljyllä ja sämpyläjauhoilla. Kohotetaan puolisen tuntia, leivotaan halutunlaisiksi sämpylöiksi, kohotetaan taas, voidellaan maidolla ja paistetaan 225 asteen uunin lämmössä noin 15 minuuttia.