Näistä tuli mun makuun tosi hyviä, pehmeitä.. Naminami ♥ Oon niistä juuston ja sellerin lopuista joskus hyötyäkin siellä jääkaapin sivulokeroissa... tosin yleensä ne pääsevät homehtumaan... Mutta ei tällä kertaa kun heitin sämpylätaikinan joukkoon ;)

5 dl vettä

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 pss kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

n. 1,5 dl selleriraastetta

n. 2 dl juustoraastetta

hiivaleipäjauhoja

½ dl öljyä

Voiteluun

vettä ja siirappia

Lämmitä vesi n. +42 asteiseksi ja sekoita siihen suola, sokeri, selleri- ja juustoraaste. Sekoita kulhossa keskenään kaurahiutaleet ja kuivahiiva ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Alusta taikina valmiiksi hiivaleipäjauhoilla ja öljyllä. Kohota puolisen tuntia ja leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä pellillä leivinpaperin päällä vielä toiset puolituntia, tee pintaan halutessasi viiltoja ja voitele vedellä johon on sekoitettu siirappia. Paista 225 asteessa reilut 15 minuuttia.