Vanhemmille tein näitä, itsehän en enää punaista lihaa syö. Iskä ainakin sanoi olevan hyvää :)

400 g jauhelihaa

3/4 dl korppujauhetta

1½ dl vettä

1 sipuli

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1 maustemitta valkopippuria

Ruskea kastike

3 rkl margariinia

3 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

½ lihaliemikuutiota

1 rkl soijakastiketta

2 tl tomaattisosetta

1 tl sinappia

1 maustemitta basilikaa

1 maustemitta timjamia

valkopippuria

Sekoita suuressa kulhossa korppujauhe nesteeseen ja anna sen turvota vähän aikaa. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä korppujauheeseen kaikki muut aineet ja sekoita mureketaikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta lihapullia ja paista ne parissa erässä paistinpannulla käyttäen vähän rasvaa. Kääntele pyöryköitä varovasti paiston aikana. Laita valmiit pyörykät johonkin astiaan/tarjoilukurhoon..

Sekoita kattilassa sulaan margariiniin vehnäjauhot. Kuumenna seosta keskilämmöllä puuhaarukalla sekoittaen, kunnes jauhot ovat kauniin kullanruskeita. Nosta kattila liedeltä ja lisää vesi koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää samalla puolikas lihaliemukuutio. Kiehauta kastike ja mausta se. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.

Kaada valmis kastike lihapullien päälle.