Nyt 'tauon' jälkeen tulee taas jos jonkinlaista sapuskaa. Aloitan tästä suolaisesta piirakasta, jota tein eilen synttärivieraille.
Pohja
1,5 dl ruishiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1,5 dl maitoa
Täyte
1 prk säilykeherkkusieniä
1 prk ananaspaloja
2 tomaattia kuutioituna
2-3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
n. dl juustoraastetta
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada päälle öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä löysä taikina lusikan avulla kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm). Levitä pohjan päälle hetkkusienet, ananakset ja tomaatit. Sekoita keskenään munat (joiden rakenne on rikottu), kerma, maito ja juustoraste. Kaada seos piirakan päälle ja paista 225 asteessa n. puoli tuntia, kunnes piirakka saa vähän väriä.
Kommentit