Tein ensimmäistä kertaa tuulihattuja. Olin suorastaan yllättynyt että onnistuivat näin hyvin, ihastuin tuohon täytteen makuun. Näitä tuun taatusti tekemään uudestaankin ja vois kokeilla erilaisia täytteitäkin. Niin ja nämä kuuluivat tän päivän synttäritarjoiluihin suolaisena palana :) Tämä ohje Hyvää Pataa -kirjasta.

50 g margariinia

1 dl vettä

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 pientä kananmunaa

Kiehauta rasva ja vesi pienessä teräskattilassa. Lisää jauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Alenna lämpöä ja jatka voimakasta varkaamista, kunnes taikina muuttuu kiinteäksi ja irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna taikinan vähän jäähtyä. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla pellille leivinpaperille kekoja. Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasossa n. 20-25 minuuttia niiden koon mukaan. Älä avaa uuninluukkua kypsentämisen aikana, sillä tuulihatut voivat laskea vedon takia.

100 g maustamatonta tuorejuustoa

60 g sinihomejuustoa

3 rkl kermaviiliä

1 dl ananasmurskaa

ripaus chilijauhetta

Hienonna kulhossa sinihomejuusto haarukalla. Lisää siihen tuorejuusto, kermaviili, ananasmurska ja chilijauhe. Tarkista maku ja nostele teelusikalla täytettä avattuihin pieniin tuulihattuihin.