Kerrankin minä teen ohjeen mukaan. Tää on jo historiallista. Noei. Ohje oli jostain pikkuvihkosesta tuolta kaapista. Voikohan tätä oikeesti paahtaa? :o Jos kokelis huomen... täytyy vaa varata joku sammutuspeite vieree... No ainakin maku oli hyvä ilman paahtamistakin. Grahamjauhot tekee vähän erilaisen värin leivälle.

5 dl maitoa

2 tl suolaa

½ dl siirappia

1 pss kuivahiivaa

4 dl grahamvehnäjauhoja

n. 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja

½ dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöä vähän lämpimämmäksi ja sekoita siihen suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja lisää jauhot maidon joukkoon puuhaarukalla vatkaten. Alusta taikina valmiiksi hiivaleipävehnäjauhoilla ja öljyllä. Kohota reilu puoli tuntia, leivo kahdeksi leiväksi ja kohota leipävuoissa. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.