Huomatkaa myös tänään ilmestyneet neljä muuta postausta ;)

Eilen vieraille tarjottiin lounaaksi broileri-perunalaatikkoa, patonkeja ja vuohenjuustosalaattia.

Hyvää Pataa- kotitalouden kirjan patonkien ohjetta muuntelemalla sain aikaan tälläisiä:

Patongit 4 kpl

4 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

2 tl sokeria

1 ½ tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

vehnäjauhoja

0,75 dl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöä hieman lämpöisemmäksi ja sekoita siihen sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen kanssa yhteen ja lisää seos taikinaan. Lisää vehnäjauhoja ja loppuvaiheessa öljy, alusta taikina tasaiseksi ja ja valmiiksi - sen kuuluu olla pehmeä kiinteä pallo.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa hyvin ja jaa neljään osaan. Kaaviloi osat soikion muotoiseksi levyksi, kääri rullalle ja pane pellille leivinpaperille kohoamaan.

Vedä hyvin kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä.

Paista patongit 225 asteessa uunin keskitasossa n. 15 minuuttia. Kastele patonkien pinta pari kolme kertaa paistamisen aikana sivelemällä niitä vedelle - näin säät niistä rapeakuorisempia. Myös ilman liinaa jäähdyttäminen takaa rapeamman kuoren.

Vuohenjuustosalaatti 5:lle

1 ruukku salaattia

3 tomaattia

2 päärynää

1 dl pekaanipähkinöitä

200 g vuohenjuustoa

1 rkl hunajaa

Kastike

1 rkl hunajaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

Huuhtele, valuta ja pilko salaatti. Pese tomaatit ja kuutioi melko pieniksi. Kuori ja viipaloi päärynät. Kokoa salaatti salaatinlehdistä, tomaateista, päärynästäja pähkinöistä. Sekoita salaatinkastike hunajasta ja balsamiviinietikasta ja sekoita se salaatin joukkoon. Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleita pannulla niin kauan, että ne alkavat hieman sulaa. Valuta viipaleille hieman hunajaa pinnalle ja nosta viipaleet salaatin päälle.