Lukio alko > leipominen harvenee > päivitykset harvenee. :( Tää kakku on viime viikonlopulta. Aivan ylihyvää ja hyvin onnistunutta, vaikka itse sanonkin. Ohje on Hyvää Pataa kirjasta. Ite rupesin vähän suurentelemaan tota kuorrutusta, ku aattelin et ei sitä kummiskaan tuu tarpeeks, ja lopputulos oli vähän.... tota, no sanotaan, että suklaata oli vähän joka paikassa. Eli tehkää ihan ohjeen mukaan :)

150 g margariinia

2 dl sokeria

6 rkl kaakaojauhetta

3 kananmunaa

1 tl vanilliinisokeria

1/4 tl suolaa

2½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus

½ dl kermaa

1 rkl margariinia tai voita

75 g taloussuklaata

Vuokaan

margariinia tai voita

 

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matala, tasa- ja irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25-28 cm). Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Sulata rasva. Sekoita sokeri-kaakaojauheseos kulhossa rasvan joukkoon. Vatkaa kananmunat rasvaseokseen yksitellen. Yhdistä jauhot, vanilliinisokeri ja suola keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa n. 40 min, tai kunnes kypsä.

Kiehauta kerma ja rasva kattilassa. Siirrä kattila kylmälle levylle ja sekoita kerma-rasvaseokseen rouhittu suklaa. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakulle, tasoita pinta ja anna kakun jäähtyä.