Lukio alko > leipominen harvenee > päivitykset harvenee. :( Tää kakku on viime viikonlopulta. Aivan ylihyvää ja hyvin onnistunutta, vaikka itse sanonkin. Ohje on Hyvää Pataa kirjasta. Ite rupesin vähän suurentelemaan tota kuorrutusta, ku aattelin et ei sitä kummiskaan tuu tarpeeks, ja lopputulos oli vähän.... tota, no sanotaan, että suklaata oli vähän joka paikassa. Eli tehkää ihan ohjeen mukaan :)
150 g margariinia
2 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
½ dl kermaa
1 rkl margariinia tai voita
75 g taloussuklaata
Vuokaan
margariinia tai voita
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matala, tasa- ja irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25-28 cm). Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Sulata rasva. Sekoita sokeri-kaakaojauheseos kulhossa rasvan joukkoon. Vatkaa kananmunat rasvaseokseen yksitellen. Yhdistä jauhot, vanilliinisokeri ja suola keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa n. 40 min, tai kunnes kypsä.
Kiehauta kerma ja rasva kattilassa. Siirrä kattila kylmälle levylle ja sekoita kerma-rasvaseokseen rouhittu suklaa. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakulle, tasoita pinta ja anna kakun jäähtyä.
Kommentit