Sarjassamme ei niin onnistuneet ruokakuvat... mutta kaikille kyllä maistui. Elikkäs lohkoperunoita, pieniä murekevuokia ja taka-alalla jotain salaatintapaista :) Murekevuokien ja lohkoperunoiden ohje napattu Hyvää Pataa -kirjasta. En oo aivan varma tosta vuokien täytteestä et miten sen tein... muisti on tällä hetkellä niin täynnä psykologiaa yms. (koeviikko♥) että ei voi mitenkään muista näin vanhoja asioita...

Pienet murekevuoat (12kpl)

Lihapyörykkätaikina

250-300g jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

1 dl vettä

sipuli

1 kananmuna

½ tl suolaa

½-1 tl paprikajauhetta

½ maustemittaa valkopippuria

Täyte

1 dl hienonnettua purjoa

(12 oliivia)

2 dl herne-maissipaprikaseosta

½ tl basilikaa

2 dl juustoraastetta

Muffinivuokien voiteluun

margariinia

Sekoita korppujauho nesteeseen ja anna turvota vähän aikaa. Kuori ja hienonna sipuli sillä aikaa hyvin hienoksi. Yhdistä korppujauhoon kaikki muut aineet ja sekoita mureketaikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tanko kylmällä vedellä kostutetun työlaudan päälle. Jaa se 12 osaan ja pyörittele palat kylmässä vedessä kastelluin käsin palloiksi. Taputtele pallot voidelulle muffinipellille syvennysten pohjalle ja reunoille.

Täytä murekekupit, juustoraaste tulee viimeiseksi ripoteltuna pinnalle. Kypsennä 225 asteisessa uunin keskitasossa 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Irrota murekkeet varovasti ja asettele ne tarjoiluvadille. Tarjoile lohkoperunoiden ja salatin kanssa.

 

Lohkoperunat

6-8 perunaa

2-3 rkl öljyä

3/4 tl suolaa

1 maustemitta valkopippuria

1 maustemitta paprikajauhetta

Pese, kuori ja huuhtele perunat ja jaa ne pituussuuntaan kahdeksaksi lohkoksi. Pane viipaleet kulhoon ja sekoita niiden joukkoon öljy, suola, valkopippuri ja paprikajauhe. Siirrä perunat leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia. Alkuvaiheessa kannattaa käännellä perunoita, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.