Tälläisen mahtavan ohjeen löysin Open Cafésta. Kiitoksia. Mulla on jo jonkun aikaa ollu tarkotuksena tehdä jotain tämmösiä vähän vaativampia leivoksia. Oon melkoisen tyytyväinen näihin myös ulkonäön puolesta, ku en tälläsiä oo juurikaan tehnyt. Ja maku oli mahtava. Eikä nää loppujen lopuks niin kovin vaikeeta ees ollu, mitä odotin. :) Ohjeen otin suoraan Opelta, ainut vaan et mulla ei ollu mitään reunojen käytettävissä tossa hyydytysvaiheessa.. pitäis sellasetkin hankkia ehdottomasti.

Mustaherukka-mokkaleivokset

Pohja

4 munaa

4 dl sokeria

200 g margariinia

2 dl maitoa

3 tl vanilliinisokeria

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

6 dl vehnäjauhoja

Herukkatäyte

5 liivatelehteä

1 dl kuohukermaa

1 prk smetanaa

1 muna

1/2 dl sokeria

1,5 dl murskattuja mustaherukoita

Kuorrutus

50 g sulatettua margariinia

5 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

4 rkl vahvaa kahvia

Koristelu

kookoshiutaleita

 

Vatkaa munat, sokeri ja sulatettu ja jäähdytetty margariini kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan, jolloin saat kaksi puolen pellin kokoista pohjaa. Älä siis halkaise.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon smetana. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Yhdistä seokset keskenään ja lisää joukkoon valutetut ja soseutetut mustaherukat. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kattilassa pienessä kiehuvassa vesitilkassa. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kun seos alkaa vähän hyytyä, lusikoi se toiselle pohjalevylle. Nosta pohja kylmään jähmettymään. Minä laitoin pohjan säädettävän suorakaiteen muotoisen reunavuoan sisään ja kaadoin täytteen sitten pohjan päälle.

Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettuun rasvaan kuivat aineet siivilöiden ja kahvi koko ajan sekoittaen. Kun seos on sopivan paksua, kaada se kakulle ja tasoita pinta lastan avulla. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Ota toinen pohja kylmästä ja nosta kansi kuorrutteineen päälle. Säilytä kakkua kylmässä tarjoiluun asti. Leikkaa leivospaloiksi ja koristele.