Tein eilen postauksen näistä, mutta sitten... Se hävisi johonkin - ja en sit jaksanu uudestaan alkaa kirjoittaan joten nyt tulee. :) Tässä viikonmittaan koitan ehtiä muitakin päivityksiä laittelemaan, viikonloppuna (lue: eilen), tuli leivottua ihan mukavasti.

Eka tehtiin iskän kanssa omenasosetta, josta kertovat yllä olevat kuvat. Noin puolet tosta ylimmäisestä kuvasta otettiin - kuorittiin ja paloiteltiin, laitettiin kattilaan ja joukkoon puoli kiloa sokeria. Levy ykköselle/kakkoselle ja odotetaan että omenat ovat soseutettavissa ja sitten survotaan. Välillä toki sekoitellaan. Sit jäähdytetään, pakataan ja pakastetaan. Hyväää, ja omenina toimi omasta puusta Valkea Kuulas - lajike.

Nooh, mä sitte innostuin tekemään viel pihlajanmarjasosetta. Sekin ois varmasti hyvää, jos tykkäis pihlajanmarjoista.. Mut menihän se alas ja kaikest voi oppii tykkäämään :--) Näissä siis 1½ dl pihlajanmarjoja, 5 dl omenanlohkoja, n. dl vettä ja dl sokeria ja samalla periaatteella valmistetaan kuin tuo omenasose.

Nyt on kiva sitte ku talvella voi ottaa puuron päälle omatekemää sosetta! :--)