Uuden vuoden aattona vieraille tarjottiin tämä ateria ja kahvin kanssa tämä kakku. Vaikka itse sanonkin niin tää ateria oli kyllä kovin onnistunut ja sai kaikilta kehuja. Tarjolla oli siis lohkoperunoita, täytettyjä paprikoita, salaattia, patonkia (ei itsetehtyä) ja tuorejuustoa patongin päälle. Juomana aikuisilla sitten jotain viinejä, itse sain tyytyä kokispuoleen...

Jauhelihatäytteiset paprikat (ohje täältä vähän muunneltuna)

6 kpl paprikaa (vois olla ehkä enemmänkin, itse en meinaan saanut tätä täytettä 6 een tungettua..)

2 dl kypsää riisiä

300 g jauhelihaa

1 - 2 sipulia

200 g herkkusieniä

juustoraastetta

sinihomejuustoa

öljyä, suolaa, pippuria, rakuunaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia...

Leikkaa paprikat pystysuunnassa puoliksi, poista kanta ja siemenet. Ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit sekä sienet. Sekoittele ja mausta suolalla, pippurilla ja haluamillasi yrteillä. Lisää riisi, sekoita ja mausta tarvittaessa lisää. Aseta paparikat uunivuokaan ja täytä, ripottele päällä aurajuustoa ja juustoraastetta. Lisää vuokaan hieman vettä ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Lohkoperunat

7-8 perunaa

3-4 rkl öljyä

1 tl suolaa

valkopippuria

paprikajauhetta

Pese, kuori & huuhtele perunat ja leikkaa pituussuunnassa kahdeksaksi lohkoksi. Pane perunalohkot kulhoon ja sekoita niihin öljy, suola, valkopippuri ja paprikajauhe. Siirrä perunat pellille leivinpaperille ja kypsennä niitä 225 asteessa uunin keskitasossa n. 20-30 minuuttia.

Salaatti

lehtisalaattia/jäävuorisalaattia

tuoretta basilikaa

tummia viinirypäleitä

tomaattia

kurkkua

balsamico-kastiketta

sitruunapippuria

1. Ainekset pilkotaan ja sekoitetaan.