Uuden vuoden aattona vieraille tarjottiin tämä ateria ja kahvin kanssa tämä kakku. Vaikka itse sanonkin niin tää ateria oli kyllä kovin onnistunut ja sai kaikilta kehuja. Tarjolla oli siis lohkoperunoita, täytettyjä paprikoita, salaattia, patonkia (ei itsetehtyä) ja tuorejuustoa patongin päälle. Juomana aikuisilla sitten jotain viinejä, itse sain tyytyä kokispuoleen...
Jauhelihatäytteiset paprikat (ohje täältä vähän muunneltuna)
6 kpl paprikaa (vois olla ehkä enemmänkin, itse en meinaan saanut tätä täytettä 6 een tungettua..)
2 dl kypsää riisiä
300 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia
200 g herkkusieniä
juustoraastetta
sinihomejuustoa
öljyä, suolaa, pippuria, rakuunaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia...
Leikkaa paprikat pystysuunnassa puoliksi, poista kanta ja siemenet. Ruskista jauheliha, lisää hienonnetut sipulit sekä sienet. Sekoittele ja mausta suolalla, pippurilla ja haluamillasi yrteillä. Lisää riisi, sekoita ja mausta tarvittaessa lisää. Aseta paparikat uunivuokaan ja täytä, ripottele päällä aurajuustoa ja juustoraastetta. Lisää vuokaan hieman vettä ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Lohkoperunat
7-8 perunaa
3-4 rkl öljyä
1 tl suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
Pese, kuori & huuhtele perunat ja leikkaa pituussuunnassa kahdeksaksi lohkoksi. Pane perunalohkot kulhoon ja sekoita niihin öljy, suola, valkopippuri ja paprikajauhe. Siirrä perunat pellille leivinpaperille ja kypsennä niitä 225 asteessa uunin keskitasossa n. 20-30 minuuttia.
Salaatti
lehtisalaattia/jäävuorisalaattia
tuoretta basilikaa
tummia viinirypäleitä
tomaattia
kurkkua
balsamico-kastiketta
sitruunapippuria
1. Ainekset pilkotaan ja sekoitetaan.
Kommentit