Bongasin tämän ihanan ohjeen täältä, kiitos Pullahiiri! Oikeesti yks parhaista piirakoista ikinä <3 Ainut että mulla jäi pohja ainakin vähän turhan raa'anpuoleiseksi.. Ajattelin ensi kerralla esipaistaa sen. Tää kuuluu niihin piirakoihin jotka paranee vuorokaudessa huomattavasti. Alkuperäseen ohjeeseen ois tullu vielä auringonkukan siemeniä, mut jätin ne sit poies. :)

Feta-tomaattipiirakka

Pohja:
200 g voita/margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
n. 4 rkl kylmää vettä

Täyte:
200g tomaatteja
1 prk (375g) Öljymarinoitua "Feta-juustoa" (salaattijuusto)
2-3 rkl marinadin öljyä
1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
3 dl kermaa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja suola keskenään. Lisää lopuksi vielä kylmä vesi. Sekoita massa tasaiseksi. Painele n. 27-30cm rengasvuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessasi jauhoja apuna.

Pilko tomaatit ja levitä ne sekä feta-juusto pohjan päälle (jätä vähän tomaattia koristeeksi piirakan päälle). Levitä öljyä muutama lusikallinen vielä tomaattien päälle. Kaada kulhoon kermat, munat, timjami ja mustapippuri. Sekoita, niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita sekaan vielä juustoraaste. Kaada seos tomaattien ja "feta-juuston" päälle. Laita päälle loput tomaatit ja paista 175 asteessa n. 45 min.