Hitsit ku musta onki tullu tosi ahkera bloggaaja... edellisestä postauksesta about kaks viikkoa. Noh, täällä sitä ollaan. Tää piirakka oli kyllä ihan tositosi hyvää, oikeesti :P Tuun taatusti tekemään toistekin.  Ohje täältä.

Pohja

·  2 munaa

·  200 g sokeria

·  1 dl maitoa

·  1 dl kuohukermaa

·  1 dl voisulaa

·  2 tl leivinjauhetta

·  4 dl vehnäjauhoja

Täyte

·  ½ l kuorittua ja paloiteltua raparperia

·  50 g pehmeää voita

·  100 g sokeria

·  1 dl vehnäjauhoja


Kanelikerma

·  2 dl kuohukermaa

·  sokeria, kanelia

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen vuoka leivinpaperilla.

Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja lisää seos nestepohjaan. Sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan. Levitä taikina vuokaan.
Pane raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle. Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle. Paista kauniin ruskeaksi, 25–30 minuuttia.

Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoa haalean piirakan kanssa.