Viikko sitten, perjantaina, tein ekaa kertaa jäätelöä ite. En siis omista mittään jäätelökonetta vaan ihan "käsin". Olin positiivisesti yllättyny lopputuloksesta, vaikka taikinasta osa lentelikin pitkin lattiaa, mattoa ja jääkaapin ovea.. ups. Vahinkoja sattuu. Suklaaunelmat -kirjasta tämän ohje. Ja joo toi kuva ei kyl päästä tätä herkkua oikeuksiinsa...

Valko- ja tummasuklaajäätelö

6 munankeltuaista

1 dl siroa hienoasokeria

3,5 dl maitoa

2 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata murskattuna

85 g valkosuklaata pieneksi pilkottuna

Pane munankeltaiset ja sokeri isoon, lämmönkestävään astiaan ja vatkaa vaahdoksi. Kuumenna maito, kerma ja tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa ja seos melkein kiehahtaa. Ota tulelta ja vatkaa munaseoksen joukkoon. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunne seos sakenee. Älä anna kiehua. Siirrä lämmönkestävään astiaan jäähtymään. Peitä astia tuorekelmulla ja nosta 1,5 tunniksi jääkaappiin. Ota jääkaapista ja sekoita joukkoon valkosuklaa.

Siirrä pakastinastiaan ja pane tunniksi pakastimeen. Ota pakastimesta, siirrä kulhoon ja vatkaa, jotta jääkiteet hajoavat. Pane takaisin pakastinastiaan ja nosta puoleksi tunniksi pakastimeen. Toista nämä vaiheet vielä kahdesti: pane puoleksi tunniksi pakkaseen ja vatkaa sen jälkeen. Vaihtoehto: kässittele seosta jäätelökoneessa 15 minuuttia.