En oo kauheesti näitä voileipäkakkuja tehny. Edellisen teosta oli jo melkein vuosi. Mutta jos ne näin hyviä on niin useamminki tietty vois tehä. Alkuperäinen ohje Kinuskikissalta, mutta kurkku-valkosipulitäyte vaihtui avokadotäytteeseen.

Kreikkalainen kasvisvoileipäkakku

18 täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
90 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 dl rucolaa
1 punainen paprika
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivatun tomaatin suikaleita

Avokadotäyte:
2 avokadoa soseutettuna
60 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus:
n. 1½ dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. 1/4dl)

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa

Koristeluun esimerkiksi:
juustoraastetta
feta/salaattijuustoa
kirsikka-/luumutomaatteja
oliiveja
kurkkua siivuina tai rasteena
rucolan lehtiä

Valuta aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois. Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään aurinkokuivattuja tomaatteja lukuun ottamatta. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata jo valmiiksi hieman pienempiin paloihin (vaikka käyttäisitkin valmiita suikaleita).

Valmista toinen täyte yhdistämällä avokado, smetana ja tuorejuusto keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Koko kakku haluamaasi muotoon. Aseta kuusi leipää tiivisti vierekkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle feta-paprikatäyte ja ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit.

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin avokadotäyte. Laita päällimmäiseksi loput kuusi paahtoleipää ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ohenna kuorruttamiseen varattua tuorejuustoa maidolla sopivan levittyväksi. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällisosakin. Painele reunoille halutessasi juustoraastetta. Koristele.