Pinaatti sopii kyllä sämpylöihin kuin nenä päähän: ei juurikaan maistu (mun mielestä ihan hyvä asia), tuo pehmeyttä, kosteutta ja väriä ja rautaa.

Pinaatti-kaurasämpylät

5 dl maitoa

2 tl suolaa

ripaus sokeria

1 pss kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

hiivaleipäjauhoja (+sämpyläjauhopussin loppu)

150 g sulatettua pakastepinaattia

½ dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöä hieman lämpimmäksi, noin +42 asteiseksi. Sekoita siihen suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää veden joukkoon. Lisää myös sulatettu pinaatti ja jauhoja. Alusta taikina valmiiksi jauhoilla ja loppuvaiheilla lisää myös öljy. Kohota noin kaksinkertaiseksi, leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.