Oon unohtanut blogin päivittelyn ihan täysin, mutta leipomista en unohda koskaan, joten voisin nyt alkaa päivitellä. Tässä ensin tällaiset lokakuussa leipomani pikkuleivät, joiden ohjeen nappasin kirjasta 200 suklaaunelmaa. Ihanan suklaisia

Suklaa-inkiväärisydämet

125 g voita

1½ dl sokeria

1 muna

vajaa 1 dl tummaa siirappia

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl inkivääriä

Koristeluun

200 g tummaa suklaata

200 g maitosuklaata

valkosuklaanappeja (itse en laittanut)

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja siirappi. Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja inkivääri ja sekoita ne keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikina kevyesti ja nosta se puoleksi tunniksi kylmään.

Laita leivinpaperit uunipelleille. Kauli taikina 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pieniä sydämiä. Kauli reunat uudelleen ja leikkaa lisää sydämiä. Paista pikkuleipiä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että ne ovat hiukan kohonneita. Siirrä ritilän päälle jäähtymään.

Sulata suklaat kiehuvan vesikattilan päällä erillisissä kulhoissa. Kuorruta noin puolet pikkuleivistä tummalla suklaalla valuttamalla sitä lusikalla pikkuleipien päälle. Säästä hiukan suklaata koristeluun. Koristele puolet kuorrutetuista sydämistä valkosuklaanapilla. Kuorruta sitten loput sydämet maitosuklaalla, mutta säästä hiukan suklaata koristeluun. Koristele jälleen puolet suklaanapilla.

Pane säästetty maitosuklaa pursottimeen ja tee pienireikäisellä suuttimella aaltoviivaa tummalla suklaalla päällystettyihin sydämiin. Koristele säästetyllä tummalla suklaalla maitosuklaapäällysteiset sydämet. Jätä pikkuleivät jähmettymään.