Ostin eilen Anttilasta kaks ruokasuosikit -kirjaa (3,99€ kpl). Leivonta ja jälkiruoat. Ensimmäisestä päädyin tänää tekemään tällasen, kuohkeaa ja hyvää.

Kuorrutettu omenakakku

ainekset

115 g voita (laitoin leivontamargariinia), lisäksi hieman voiteluun

450 g omenia

175 g vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kanelijauhetta

ripaus suolaa

115 g ruskeaa hienoasokeria (laitoin tavallista)

2 munaa

1-2 rkl maitoa

tomusokeria hunnuttamiseen

kuorrute

115 g vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

6 rkl voita

85 g ruskeaa hienoasokeria (laitoin taas tavallista)

1 Voitele 23cm:n irtopohjainen kakkuvuoka. Kuorrute: Siivilöi jauho ja leivinjauhe kulhoon ja hiero voi sormillasi jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sokeri ja siirrä sivuun.

2 Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ohuesti. Siivilöi jauho, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhoon. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen joukkoon munat. Lisää hieman jauhoa viimeisen munan kanssa, ettei taikina juoksetu. Kääntele sekaan ensin puolet jauhoseoksesta ja sitten loput yhtä aikaa maidon kanssa.

3 Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Asettele päälle omenaviipaleet ja ripottele sitten tasaisesti kuorrutetta omenien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa 1 tunti tai kunnes kakku on kullanruskea ja kiinteä koskettaessa. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat laidat. Hunnuta tomusokerilla ennen tarjoilua.