Ostin eilen Anttilasta kaks ruokasuosikit -kirjaa (3,99€ kpl). Leivonta ja jälkiruoat. Ensimmäisestä päädyin tänää tekemään tällasen, kuohkeaa ja hyvää.
Kuorrutettu omenakakku
ainekset
115 g voita (laitoin leivontamargariinia), lisäksi hieman voiteluun
450 g omenia
175 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
ripaus suolaa
115 g ruskeaa hienoasokeria (laitoin tavallista)
2 munaa
1-2 rkl maitoa
tomusokeria hunnuttamiseen
kuorrute
115 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
6 rkl voita
85 g ruskeaa hienoasokeria (laitoin taas tavallista)
1 Voitele 23cm:n irtopohjainen kakkuvuoka. Kuorrute: Siivilöi jauho ja leivinjauhe kulhoon ja hiero voi sormillasi jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sokeri ja siirrä sivuun.
2 Kuori omenat, poista kodat ja viipaloi ohuesti. Siivilöi jauho, leivinjauhe, kaneli ja suola kulhoon. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen joukkoon munat. Lisää hieman jauhoa viimeisen munan kanssa, ettei taikina juoksetu. Kääntele sekaan ensin puolet jauhoseoksesta ja sitten loput yhtä aikaa maidon kanssa.
3 Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Asettele päälle omenaviipaleet ja ripottele sitten tasaisesti kuorrutetta omenien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa 1 tunti tai kunnes kakku on kullanruskea ja kiinteä koskettaessa. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin irrotat laidat. Hunnuta tomusokerilla ennen tarjoilua.
Kommentit