Mieli teki tehdä jäädykettä ja jääkapissa lojui pari banaania, joten mikäs sen parempi idea kuin banaanijäädyke? Ohjeen nappasin Hyvää Pataa - kirjasta, mutta vaihdoin marjat tosiaan banaaniin. Itse pidin tuota jäädykettä ehkä vähän liian kauan kuumassa vedessä koska se suli aika paljon ja ulkonäkö kärsi sen takia. Tuossa ohjeessa käsketään kumota se haarukalla vetämällä, itse pamautin leikkuulautaa vasten. No kukin tyylillään.

2 banaania

3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 kananmuna

 

1. Survo banaanit.

2. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi.

3. Vatkaa muna ja loppu sokeri vaahdoksi.

4. Sekoita munavaahtoon banaanisurvos ja lopuksi kermavaahto varovasti nostelemalla sekoittaen.

5. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun metalliseen rengasvuokaan ja pane muovilla peitettynä pakastimeen pariksi tunniksi jäätymään.

6. Irrota jäädyke vuoasta panemalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa se haarukalla vetämällä tarjoiluastiaan.

7. Koristele jäädyke halutessasi esim marjoilla tai hedelmänpalasilla.