_Älkää_ laittako munakelloa soimaan tasan sihen aikaan kun uuni pitäisi sammuttaa ja pelatko sillä välin trivial pursuittia olohuoneessa... Leipä on meinaan siinä vaiheessa palanut, ainakin minulla. Mut hyvä maku ja rakenne, ehkä joskus vois kokella tehdä niin ettei polttais sitä? Ohje Yhteishyvän Ruokaliitteestä.

3 dl vettä
4 rkl fariinisokeria
1 dl grahamjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Mittaa kädenlämpöinen vesi, sokeri ja grahamjauhoihin sekoitettu hiiva kulhoon ja sekoita. Anna seisoa 10 minuuttia, kunnes seos kuplii.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai noin 4 minuuttia yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on kimmoisaa. Öljyä iso kulho ja nosta taikina kohoamaan puoleksitoista tunniksi peitettynä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri rullalle jättäen saumapuoli alaspäin. Anna kohota puolisen tuntia.

Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Nosta uunin pohjalle uunivuoallinen vettä, jotta ilma uunissa on kosteaa ja leipä saa rapean pinnan. Nosta toinen pelti kuumenemaan uuniin. Siirrä leivät kuuman pellin päälle ja vedä terävällä sahalaitaisella veitsellä viillot pintaan. Poista uunista vesivuoka. Paista leipiä 10 minuuttia ja käännä lämpö sitten pois päältä. Anna kypsyä jälkilämmössä vielä 15 minuuttia.