Ohje Hyvää Pataa kirjasta. Näistä tuli erittäin hyvän makuisia, ulkonäkö ei kyllä maailman parhain.. Ohjeesta saat tehtyä 12 sarvea.


Taikina

2 dl vettä

½ pss kuivahiivaa

1 tl sokeria

3/4 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

noin 2 dl sämpyläjauhoja

2-3 rkl öljyä

Täyte

2-3 dl raastettua juustoa

3/4 dl hienonnettua persiljaa tai sekoitus erilaisia yrttejä

Voiteluun

kananmunaa

(Pinnalle

juustoraastetta)


Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kuivahiiva ja suurinosa sämpyläjauhoista. Lisää veteen jauhoseos ja rasva. Alusta taikina sopivaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna kohota peitettynä lämpimässä.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä osat palloiksi. Kaaviloi ne jauhotetulla alustalla pyöreiksi levyiksi ja jaa molemmat kuuteen sektoriin taikinapyörällä. Ripottele levyille juustoraaste ja persilja tai yrttiseos ja kääri palat rullalle aloittaen leveästä reunasta. Nosta rullat pellille leivinpaperille sarvien muotoon niin, että liittymäkohta jää alle. Kohota peitettynä lämpimässä.

Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 13 minuuttia.