Hmmm, hyviä. Pari kertaa oon tehny karjalanpiirakoita, tällä kertaa sitten porkkana sellaisia. Jääkaapissa olikin pussinloppu homehtumispisteessä olevia porkkanoita :D
24 kpl
Täyte
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
3/4 tl suolaa
n. ½kg porkkanoita
Kuori
1 ½ dl kylmää vettä
3/4 tl suolaa
2 1/4 dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1½ rkl öljyä
Kostutus
n. 50 g margariinia sulatettuna
Sekoita riisi kiehuvaan veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä kypsäksi. Sekoita välillä. Mausta puuro lopuksi suolalla ja sekoita siihen kypsäksi keitetyt, survotut porkkanat.
Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja öljy. Notkista taikina tasaiseksi käsin vaivaten leipomisalustalla. Tee taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan.
Pyöritä palaset palloiksi, litistä kakkaroiksi ja peitä muovilla. Kaaviloi kakkaroista pyöreitä piirakankuoria, halkaisija noin 17cm. Valmista piirakat yksi kerrallaan. Levitä kuorelle täytettä, nosta reunat keskelle ja rypytä etusormilla, jolloin piirakka saa muotonsa.
Pane piirakat pellille vieri viereen ja paista 300 asteessa uunin keskitasosa 15-20 minuuttia. Piirakat ovat valmiit, kun niissä on vähän väriä.
Voitele kypsät piirakat kuumalla rasvalla ja pane päällekkäin kulhoon pehmenemään. Peitä leivinliinalla.
Kommentit