Tää on kyllä mun ehdoton lempiruoka ja itsetehtynäkin onnistui mainiosti. Kiitos Kypros, tästäkin, löysin uuden ihanuuden ♥ Tästä herkullisesta ohjeesta puoleestaan kiitos Cebicin keittiöön! Itellä ei ollu tuota parmesaanijuustoa ku oli niin pirun kallista, mut tein sitte jostain pastaraasteesta, jota oli vaan 100g, ja hyvää tuli niinkin. Huomasin vasta nyt, että unohdin laittaa persiljaakin :o

170 g amerikan pekonia
2 dl 15% ruokakermaa
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi
150 g parmesaania
mustapippuria
ripaus suolaa
reilusti persiljaa (kuivattua tai tuoretta)
n. 1/3-½ pkt spagettia
(tilkka pekonista irronnutta rasvaa)

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko pekoni suurehkoiksi paloiksi kuivalle ja kylmälle paistinpannulle. Lämmitä pannua täysillä, kunnes pekoni alkaa kypsymään, laske lämpöä ja paista miedolla lämmöllä ruskeaksi ja rapeaksi. Laita tarvittaessa sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, raastettu juusto, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteita. Mustapippuria saa olla reilusti, siitähän miilunpolttajan pasta tunnetaan.
Kaada pastasta vesi pois ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon rapeat pekonipalat, juusto-kermaseos ja halutessa pieni loraus pekonista irronnutta rasvaa. Laita kattila hetkeksi takaisin levylle, että juusto sulaa hieman. Sekoita ja tarjoile, koristele pinta halutessasi juustoraasteella, pekonilla ja mustapippurirouheella.