Tämä maukas ja värikäs ruokaohje on alkuperältään Hyvää Pataa - kotsan kirjasta.

2 porkkanaa

iso pala juuriselleriä

1 sipuli

öljyä

3,5 dl puuroutumatonta riisiä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 maustemittaa valkopippuria

2 maustemittaa timjamia

1 tl kuivattua basilikaa

pala purjoa

1 paprika

2 dl juustoraastetta

Kuori porkkana, selleri ja sipuli. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla käännellen. Lisää riisi, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Lisää myös paloitellut paprika ja purjo. Keitä risottoa vielä 15 minuuttia kannen alla pienellä lämmöllä. Sekoita valmiiseen risottoon juustoraaste ja tarjoa kuumana lisäkkeenä tai kasvisruokana.