Jälleen kotitalouden Hyvää Pataa - kirjasta napattu ohje. Erittäin raikas ja maistuva jäliruoka tuli.


3-4 dl mansikoita ja mustikoita

2 dl jogurttia (itse käytin Bulgarian jogurttia)

2 rkl sokeria tai juoksevaa hunajaa


Kauraseos

2 rkl voita tai margariinia

1 dl kaurasuurimoita

3 rkl sokeria

½ tl vanilliinisokeria

(ripaus kardemummaa)


Mansikat halkaistaan pienempiin palasiin ja jogurtti maustetaan sokerilla tai hunajalla.

Rasva sulatetaan kattilassa ja annetaan muuttua kullankeltaiseksi (varotaan ruskistamista). Lisätään rasvan joukkoon sokeri ja kaurasuurimot. Sekoitellaan varovasti pari kolme minuuttia. Maustetaan vaniliinisokerilla (ja kardemummalla).

Ladotaan kauraseosta, marjoja ja jogurttia vuorotellen mataliin juomalaseihin kerroksittain. Tarjoillaan välittömästi.