Tälläsiä tällä kertaa. Yllättävän hyviä kyllä<3. Puolesta taikinasta tein tavallisia sämpylöitä ja puolesta tollasia solmuja. Noiden tavallisten päällä on vielä kuivattua sormien välissä hienonnettua persiljaa koristeena.
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
tuoretta ruohosipulia
½ tl oreganoa
½ tl basilikaa
1 dl neljänviljanhiutaleita
1 pss kuivahiivaa
sämpyläjauhoja
½ dl öljyä
Voiteluun
vettä
siirappia
(Päälle
kuivattua persiljaa)
Lämmitä vesi vähän kädenlämpöä lämpöisemmäksi ja sekoita siihen suola, siirappi, ruohosipuli, oregano ja basilika sekä kuivahiiva joka on sekoitettu neljänviljanhiutaleisiin. Alusta taikina valmiiksi sämpyläjauhoilla ja loppuvaiheessa lisää öljy. Kohota lämpimässä paikassa, leivo sämpylöiksi, kohota ja voitele veden ja siirapin sekoituksella. Halutessasi voit ripoitella pinnalle kuivattua persiljaa hienonnettuna. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit