Tuli hyviä, vaikka lihapullat ei oikeen meinanneetkaan pysyä koossa. Täytyy olla varovainen niitä käännellessä... Ohjeen nappasin kotikokki-sivustolta (jota ihan vähän muokkasin). Meillä tarjoiltiin perunasoseen kanssa (jossa oli joukossa bataattia) ja lisänä myös salaattia.


Lihapullat

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

1 prk kermaviiliä

1½ dl korppujauhoja

1 dl juustoraastetta

suolaa

pippuria

Tomaattikastike

1 prk tomaattimurskaa

1 prk paseerattua tomaattia

1 sipuli

suolaa

pippuria

oreganoa, tuoretta basilikaa yms.

Kaada kermaviili isoon kulhoon ja lisää joukkoon korppujauhot, juustoraaste sekä lihapullien mausteet. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa, kun valmistelet sipulit. Pilko sipulit sopivan kokoiseksi silpuksi. Voit valmistella molemmat sipulit kerralla, mutta kuullota ensin yksi sipuli lihapullia varten. Lisää kermaviilin joukkoon jauheliha ja kuullotetut sipulit. Sekoittele ainekset kunnolla tasaiseksi lihapullataikinaksi.

Silppua viimeistään tässä vaiheessa toinen sipuli. Kuullota se riittävän isossa kasarissa tai vaikka wokkipannussa (tärkeintä on, että astiassa on korkeat reunat). Kaada sipulin joukkoon tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja yrteillä makusi mukaan. Anna kastikkeen lämmetä ja kiehahtaa hetki.

Pyörittele lihapullataikinasta reilun kokoisia lihapullia (halkaisijaltaan n. 3cm) ja tiputtele pullat tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään. Anna koko komeuden hautua parikymmentä minuuttia. Voit sekoitella kastiketta välillä, varsinkin jos pannu ei ole niin iso, että lihapullat eivät uppoa kokonaan kastikkeeseen. Varo kuitenkin sohimasta lihapullia kovin kovaa, sillä ne menevät raakana varsin helposti rikki.

Kun lihapullat ovat kypsyneet, on ruoka valmista syötäväksi.