Kiitokset Kirsin Keittiöön tästä mahtavasta ohjeesta. Hyvää ja ei sieltä ihanihan epäterveellisemmästä päästä :) Namnam. Ainut ongelma tuli kun yritin irrottaa torttua tuosta irtopohjavuoan alustasta, tai siis siirtää lastojen avulla lautaselle, niin toinen puoli hajosi siihen osittain. Onneksi ehtisin kuitenkin kuvaamaan ensin, ja makuahan tälläinen pikku onnettomuus ei haitannut. Voin suositella tätä, vaikka eri marjoillakin.

 

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

1,25 dl graham täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl jauhettua kardemummaa

1 tl kanelia

½ dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Pinnalle:

2-3 dl puolukoita

n. 1 tl perunajauhoja

250 g maitorahkaa

(2-3 rkl maitoa)

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet taikinaan. Kaada päälle rasva ja kääntele huolellisesti sekaisin. Kaada levinpaperilla tai voideltuun ja esim. leseillä korppujauhotettuun irtoreunavuokaan (halk. 22 cm).

Ripottele puolukat ja perunajauhot taikinalle. Mittaa kulhoon loput pinnalle tulevat ainekset ja sekoita hyvin. Jos rahka on kovin paksua, notkista sitä maidolla. Kaada rahkaseos puolukoiden päälle.

Paista torttua 175 asteessa alimmalla tasolla n. 45 min.