Blogissa oli kyllä suuri aukko kun tämä ohje puuttui. Mokkapalat meillä on aina tehty tällä Ensilusikallisia - kirjasta löytyvällä ohjeella. Pehmeitä ja herkullisen makeita!

Suklaaleivokset

4 munaa

4 dl sokeria

6 ½ dl vehnäjauhoja

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

4 rkl kaakaojauhetta

200 g leivontamaregariinia sulatettuna

2 dl maitoa

Kuorrutus

250 g (4 dl) tomusokeria

50 g leivontamargariinia

1 dl vahvaa kahvijuomaa

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl vanilliinisokeria

pinnalle nonparelleja

Yhdistä munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita keskenään voisula ja maito. Yhdistä munasokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja margariini-maitoseosta. Sekoita varoen. Levitä taikina uunipannnulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 20 min. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan vanilliinisokeria lukuun ottamatta. Keitä noin 10 min. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota tippa jäähtyneelle pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmis. Lisää joukkoon vanilliinisokeri. Kaada loppu kuorrutus pohjalle, levitä lastan avulla. Ripottele pinnalle nonparellit heti, ettei pinta ehdi kovettua. Leikkaa paloiksi. Suklaaleivokset säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa muutamia päiviä.

Näiden leivosten myötä toivotan kaikille oikein rentouttavaa Juhannusta! 8)