Tälläisia nautimme eilen iltapalaksi. Ohje Hyvää Pataa - kirjasta, vähän muokattuna.
Muna-riisipasteijat 16 kpl
8 levyä Myllyn paras torttutaikinaa
Voiteluun
kananmunaa
Täyte
3/4 dl riisiä
3 dl vettä
½ tl suolaa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
hienonnettua purjoa
1 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
Ota torttutaikina levyt tarpeeksi ajoissa sulamaan (n. 15 minuuttia ennen täyttämistä esim.)
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta liika vesi pois. Hienonna munat haarukalla ja sekoita riisiin. Lisää purjosilppu ja mausteet.
Jaa jokainen torttutaikinalevy keskeltä kahtia ja kauli näin syntyneitä paloja hieman ohuemmiksi. Kostuta palojen reunat vedellä ja pane täytettä toiseen reunaan. Käännä toinen reuna päälle ja sulje reunat haarukalla painamalla. Voitele pasteija munalla. Tee näin muillekin pasteijoille ja paista ne 225 asteessa uunin keskitasossa vajaa 15 minuuttia.
Kommentit