Sain tossa vähään aikaa sitte kirjan Vegaanin kotiruokakirja (Jere Nieminen). Tää ohje on sieltä. Vaikuttaa just mukavalta kirjalta! Tää ainaki oli hyvää, mausteista.

Soijasuikalerisotto

4 dl (noin 150g) soijasuikaleita

vettä soijasuikaleiden keittämiseen

2 rkl soijakastiketta soijasuikaleiden maustamiseen

rypsiöljyä soijasuikaleiden paistamiseen

1 sipuli

2 dl risottoriisiä

2,5 rkl omenaviinietikkaa

noin 6 dl vettä riisin kypsentämiseen

1,5 rkl yrttimaustetta (esimerkiksi basilikaa tai persiljaa)

1,5 tl mustapippuria

1 tl suolaa

pakasteherneitä

pakastemaissia

rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

Keitä soijasuikaleita noin 5 minuuttia tai pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Valuta keitetyt suikaleet.

Paista soijasuikaleita pannulla öljyssä kunnes ne ovat saaneet vähän rapsakkuutta. Mausta soijasuikaleet soijakastikkeella ja paista suikaleita vielä hieman. Siirrä soijasuikaleet sivuun.

Pilko sipuli. Kuulloa sitä öljyssä wokissa tai suuressa paistinpannussa.

Lisää sipulin joukkoon riisi ja hieman öljyä. Kuullota keskilämmöllä jonkin aikaa.

Lisää pannulle omenaviinietikka ja vähitellen vesi samalla sekoittaen. Sekoittele silloin tällöin noin 15 minuutin ajan tai kunnes riisi on kypsää eikä pannulla ole ylimääräistä vettä. Sekoita tässä vaiheessa joukkoon myös yrtit, pippuri ja suola.

Sekoita risoton joukkoon herneet ja maissit.

Tarjoile valmis risotto tuoreiden yrttien ja raikkaan salaatin kera.