Näin hiihtolomalla sitä ehtii ihan oikeasti leipomaan ja laittamaan ruokaa. Eilen meillä syötiin tälläistä ja kaverina riisiä ja salaattia. Kaikki tykkäsivät, saatetaan siis tehdä meillä toistenkin. Ohjeen löysin kaapissa lojunneesta Latifa Lindbergin kirjasta 'Kunnon ruokaa lapsiperheille'. Tähän sain muuten tungettua joulusinapin jämät!

Peeäs. koska tää siperiailmasto häviää täältä? Hhyi. Kävin äskenki kuvailemassa, mut piti tolla nopsaan takas. Onhan siellä kaunista, mutta.... Lupaan etten valita helteistä.

Sitruunabroileria rakuunakastikkeessa

3 broilerin rintafileetä

1 sitruuna

n. 1 rkl kuivattua rakuunaa (laitoin varmaan enemmän, eikä tullu kyllä liikaa)

sinappia

2 ½ dl ruokakermaa

½ tl suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pituussuunnassa jokaiseen broilerifileeseen tasku. Harjaa sitruuna hyvin lämpimässä vedessä. Halkaise sitruuna ja leikkaa sen toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi ja puserra toisesta mehu.

Jaa sitruunaviipaleet ja puolet rakuunasta taskuihin. Sulje taskut hammastikuilla. Voitele fileet sinapilla. Nosta ne sen jälkeen voideltuun uunivuokaan. Kypsennä fileitä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.


Ota vuoka uunista. Kaada fileiden päälle sitruunamehu, kerma, suola, ja loput rakuunasta. Kypsennä vielä n. 25 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä.