Suklaa-unelmat -kirjasta otetulla ohjeella. Ihanan makuisia, jäi vaan aika mataliksi ja kerrosten levittäminen oli vähän haastavaa niiden ohuuden takia. Seuraavan kerran vois tehdä pienempään vuokaan.

Kreemi-browniet

6 rkl suolatonta voita ja ylimääräistä voiteluun (laitoin ihan leivontamargariinia)

200 g kevyttuorejuustoa

0,5 tl vaniljauutetta (laitoin vanilliinisokeria)

250 g siroa hienoasokeria

2 munaa

3 rkl kaakaojauhetta

100 g jauhoja siivilöityinä

1 tl leivinjauhetta

50 g pekaanipähkinämurskaa

Kuorrute

50 g voita

1 rkl maitoa

100 g tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

pekaanipähkinöitä koristeluun

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele nelikulmainen, matala kakkuvuoka (sivun pituus 20cm) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla.

Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja 25 g sokeria ja nosta toistaiseksi sivuun.

Vatkaa munat ja loppu sokeri toisessa kulhossa. Laita voi ja kaakaojauhe pieneen kasariin, sulata voi varovasti jatkuvasti sekoittaen ja lisää sitten munaseokseen. Hämmennä varovasti joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät sekoittaen aineksetn hyvin.

Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Levitä tuorejuustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta sen päälle. Paista esilämmitetyssä uunissa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Kuorrute Sulata voi maitoon lisättynä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute paistoksen pinnalle ja koristele pekaanipähkinöillä (jos haluat). Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paistos tarjoilua varten neliöiksi.