Löysin netistä ohjeen tälläiseen herkkuun. Harmi vaan että osoitetta ei ole tallennettuna, mutta jos tunnistat ohjeen omaksesi, ilmoita toki! Tää oli tosiaan hyvää, maistoin ekaa kertaa soijasuikaleita. Kannattaa muistaa joku raja kuitenki noitte mausteiden kanssa, niitä tuli ehkä vähäsen liikaa omalla kohdalla..

SOIJASUIKALERISOTTO

• 2½ dl soijasuikaleita
• 2 dl riisiä
• jäävuorisalaattia
• 1 sipuli
• ½ paprika
• vähän purjoa
• kasvisliemikuutio
• rypsiöljyä
• soijakastiketta
• juoksevaa hunajaa
• mausteita (esim. chili, korianteri, mustapippuri, curry...)
• 1 l vettä

Laita kattilaan n. 0,75 litraa ja kasariin 0,25 l vettä, kuumenna molempien sisältö kiehuvaksi.

Kaada kattilaan täysjyväriisi. Kasariin loraus soijakastiketta, liemikuutio, mausteita ja lopuksi soijasuikaleet. Sekoittele soijasuikaleet veteen. Mausta suikaleiden vesi vielä runsaalla ruokalusikallisella hunajaa. Suikaleiden maustuessa kuori ja silppua sipulit, kuutioi paprika.

Kun kasvikset ovat palasina, kaada soijasuikaleet siivilään ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paistinpannulle rypsiöljyä kuumenemaan, mausta öljy mielestäsi sopivalla määrällä tilanteeseen sopivia mausteita.

Kun öljy on paistokuumaa, kaada suikaleet pannulle. Paistele niitä tovi, jonka jälkeen valuta niiden päälle noin ruokalusikallinen hunajaa. Kaada sipulit suikaleiden sekaan ja paistele lisää. Vähennä paistolämpöä.

Kun riisit ovat keittyneet kypsiksi, kaada paprikakuutiot ja purjosilppu suikaleiden sekaan. Paistele minuutti ja silppua lopuksi salaatti sekaan. Sekoita.

Kaada riisit siivilään ja takaisin kattilaan. Kaada suikale-kasvissekoitus perään. Sekoita kunnolla.