Tein tällä ohjeella neljä patonkia.

4 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

2 tl sokeria

1½ tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

n. 3 dl hiivaleipäjauhoja

5 rkl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri ja suola. Sekoita keskenään kuivahiiva, vehnäjauhot ja ruisjauhot ja lisää ne veden joukkoon. Alusta taikinaa ja lisää öljy ja tarvittava määrä hiivaleipäjauhoja. Anna taikinan kohota noin puolisen tuntia. Jaa se neljään osaan ja kauli kukin osa levyiksi ja kääri ne rullalle. Pane kohoamaan leivinpaperin päälle pellille. Kohota. Vedä terävällä veitsellä patonkeihin vinoja viiltoja. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Voite kastella patonkeja pari kolme kertaa paistamisen aikana niin saat rapeakuorisia niistä. Anna jäähtyä ilman liinaa.


Näiden kanssa syötiin ranskalaisia, nakkeja ja salaattia, mutta unohdin tietysti ottaa kuvan. :(