Ahhh, tää oli ihanaa ♥ Tein tätä eiliseks ku meil oli vieraita :) Suosittelen! Ohje täältä.
Glögijuustokakku
Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa tai vastaavaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim. lihanuijalla. Tai, jos ei ole tehosekoitinta tai lihanuijaa niin vaikka ihan näin tasapohjaisella lasilla painelemalla. Sulata margariini ja sekoita piparimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuokaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään tunti.
Valmista glögistä kiille: Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet glögiin. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Vältä loiskuttelua, jotta kiille ei hyydy seiniin kiinni.
Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Koristele esimerkiksi kanelitangoilla, mausteilla, pipareilla tai mantelilastuilla.
Kommentit