Näistä tuli ihanan pehmeitä ja herkullisia, sekä ihan hyvä ulkonäkökin mun mielestä.
Juusto-perunasämpylät
7,5 dl vettä
2½ tl suolaa
pari ripausta sokeria
1 ½ pss kuivahiivaa
juustoraastetta (ehkä pari dl)
2 dl valmista perunasosetta
2 ½ dl ohrajauhoja
3 dl kaurahiutaleita
hiivaleipävehnäjauhoja
0,75 dl ruokaöljyä
Lämmitä vesi n. +42 lämpöiseksi (kädenlämpöä hieman lämpöisempi) ja lisää siihen suola ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen tai mikrossa lämmitetty perunasose sekä kulhossa keskenään sekoitetut ohrajauhot, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Vatkaa seosta voimakkaasti, että taikina saa ilmaa. Alusta taikinaa sopivaksi hiivaleipäjauhoilla, lisää myös ruokaöljy. Vaivaa hyvin. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista ja sormista (olematta kuitenkaan liian kovaa), se on valmista. Jätä taikina lepäämään vähintään puoleksi tunniksi leivinliinan alle lämpöiseen paikkaan. Jauhotetulla alustalla jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jokaisesta osasta 8-9 sämpylää. Laita leivinpaperin päälle pellille kohoamaan ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit