Näistä tuli ihanan pehmeitä ja herkullisia, sekä ihan hyvä ulkonäkökin mun mielestä.

Juusto-perunasämpylät

7,5 dl vettä

2½ tl suolaa

pari ripausta sokeria

1 ½ pss kuivahiivaa

juustoraastetta (ehkä pari dl)

2 dl valmista perunasosetta

2 ½ dl ohrajauhoja

3 dl kaurahiutaleita

hiivaleipävehnäjauhoja

0,75 dl ruokaöljyä

Lämmitä vesi n. +42 lämpöiseksi (kädenlämpöä hieman lämpöisempi) ja lisää siihen suola ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen tai mikrossa lämmitetty perunasose sekä kulhossa keskenään sekoitetut ohrajauhot, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Vatkaa seosta voimakkaasti, että taikina saa ilmaa. Alusta taikinaa sopivaksi hiivaleipäjauhoilla, lisää myös ruokaöljy. Vaivaa hyvin. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista ja sormista (olematta kuitenkaan liian kovaa), se on valmista. Jätä taikina lepäämään vähintään puoleksi tunniksi leivinliinan alle lämpöiseen paikkaan. Jauhotetulla alustalla jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jokaisesta osasta 8-9 sämpylää. Laita leivinpaperin päälle pellille kohoamaan ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.