Jääkaapissa oli puolikas Sunnuntaivaniljatuorejuusto ja avattu flora vispi purkki. Ja välipalaks piti jottain tehä. No otin monta kertaa hyväksi todetun piirakkapohjan (josta muutin maidon flora vispiksi) ja kehittelin päälle täytteet. Kaikille maistui!

Omenapiirakka

80 g voita

2 dl sokeria

1 muna

200 g vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1½ dl flora vispiä

Vatkaa voi ja sokeri keskenään ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään yhdistetyt vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä flora vispi. Sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina siihen.

½ prk Sunnuntai vaniljatuorejuustoa

maustamatonta jogurttia (en mitannu, ehkä parisen desiä...)

kananmuna

½ dl sokeria

2 isoa omenaa lohkoina

kanelia ja sokeria

Sekoita kulhossa vaniljatuorejuusto, maustamaton jogurtti, kananmuna ja sokeri kunnolla. Kaada ne piirakkapohjan päälle ja asettele omenalohkot täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia.