Tämän herkullisen ja vähän juhlavammankin soijabolognesen ohjeen löysin Chocochili -blogista, kiitos Elina!
Soijabolognese
- 1 sipuli
- 1 tlk kuorittuja tomaatteja
- 1 tlk vettä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0,5 dl punaviiniä
- 1 tl basilikaa
- 0,5 tl oreganoa
- 1/4 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- mustapippuria
- 0,75 dl soijarouhetta
- lisäksi tummaa spagettia ja tuoretta basilikaa
- kylmäpuristettua oliiviöljyä tarjoiluun
- Silppua sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää kuoritut tomaatit ja noin tölkillinen vettä. Pilko tomaatteja puulastalla pienemmäksi.
- Lisää kastikkeeseen tomaattipyre, punaviini, mausteet ja soijarouhe noin keittämisen puolivälissä. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä vähintään 40 minuttia ja lisää tarvittessa hiukan vettä.
- Keitä spagetti juuri ennen tarjoilua ja sekoita kastike joukkoon. Lisää pastan joukkoon reilusti tuoretta, silputtua basilikaa ja pirskottele annosten päälle hiukan oliiviöljyä.
Kommentit