Tämän herkullisen ja vähän juhlavammankin soijabolognesen ohjeen löysin Chocochili -blogista, kiitos Elina!

Soijabolognese

  • 1 sipuli
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 1 tlk vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0,5 dl punaviiniä
  • 1 tl basilikaa
  • 0,5 tl oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • mustapippuria
  • 0,75 dl soijarouhetta
  • lisäksi tummaa spagettia ja tuoretta basilikaa
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä tarjoiluun
  1. Silppua sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää kuoritut tomaatit ja noin tölkillinen vettä. Pilko tomaatteja puulastalla pienemmäksi.
  2. Lisää kastikkeeseen tomaattipyre, punaviini, mausteet ja soijarouhe noin keittämisen puolivälissä. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä vähintään 40 minuttia ja lisää tarvittessa hiukan vettä.
  3. Keitä spagetti juuri ennen tarjoilua ja sekoita kastike joukkoon. Lisää pastan joukkoon reilusti tuoretta, silputtua basilikaa ja pirskottele annosten päälle hiukan oliiviöljyä.