Iltapalaksi piti keksiä jotain vähän erinlaista ja jälleen kerran kotitalouden kirjasta löysin Nyyttien ohjeen. Päätin kokeilla, koska en ennen ollut tehnyt niitä. Tulikin oikein hyviä. Kirjoitan tähän nyt ohjeen sellaisena kun itse sen tein. Paitsi että tein kyllä ohjeen kuivahiivasta ja tein myös kaksinkertaisena, mutta laitan nyt tuon kahdeksan kappaleen ohjeen tänne mikä kirjassakin siis on ja tuorehiivalla tehtynä.

8 kpl

Taikina:

1 dl vettä

15 g hiivaa

½ kananmunaa

1 maustemitta suolaa

n. 3dl sämpyläjauhoja

50 g margariinia

Täyte:

2 rkl hienonnettua sipulia

100-150g jauhelihaa

150 g fetajuustoa

2 maustemittaa suolaa

vähän tomaattimurskaa

valkopippuria

basilikaa

½ rkl tacokastiketta

 

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla. Lisää puoli munaa, suola, jauhot ja pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

2. Hienonna sipuli ja ruskista kevyesti jauhelihan kanssa paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja kuutioitu fetajuusto. Mausta seos valkopippurilla, basilikalla ja tacokastikkeella.

3. Leivo taikinasta kahdeksan palloa ja kaaviloi niistä pyöreitä levyjä, joiden halkaisija on 12cm. Levitä kullekin täytettä ja tee niistä nyytte nipistämällä kulmat yhteen.

4. Kohota nyyttejä 10 minuuttia, voitele ne lopulla munalla ja paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.