Tälläisiä tein sunnuntaiaamupäivällä. Ohjeen nappasin "leipäsiä leipomaan" - vihkosesta. Maku oli aivan ihanan rukiinen, mutta vuoat taisivat olla liian isoja (tai vaihtoehtoisesti taikina ei kohonnut tarpeeksi), koska niistä tuli tollasia ihan matalia. Iskä sitte nimes ne leivät 'ruistikuiksi'. Ens kerralla teen varmaan ilman vuokia ni saa vähä korkeampia sitten..


5 dl piimää

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

3 dl hiivaleipäjauhoja

n. 7 dl ruisjauhoja.

Sekoita vähän kädenlämpöä lämpöisemmän piimän joukkoon suola ja keskenään sekoitetut hiivaleipäjauhot ja kuivahiiva. Alusta taikina ruisjauhoilla valmiiksi ja kohota lämpimässä paikassa. Leivo kaksi pitkänomaista leipää ja anna niiden kohota. Pistele leivät ja paista 200 asteen uuninlämmössä 50-60 minuuttia.